Božični manifest I.

Na vsakega od nas vpliva okolje, sistem, družba, v glavnem okoliščine v katerih se vsakodnevno znajdemo. Od vsakega posameznika pa je odvisno na kakšen način vse to doživlja, sami se odločimo kako to na nas vpliva. Sliši se razumljivo in jasno, v praksi pa naletimo na izzive kako to uresničiti.

V začetku leta 2020 se je življenje zelo spremenilo. Ne samo v Sloveniji, temveč tudi drugod po svetu. Življenje, kot smo ga poznali pred tem se je odrinilo, v ospredje so stopili ukrepi, omejitve in spremembe družbenega življenja z omejitvami svobode, ki nas silijo v drugačen način razmišljanja in delovanja. Znašli smo se v neznanih okoliščinah, s tem nimamo izkušenj, prav tako ne poznamo prihodnosti. Ljudje se na to situacijo odzivamo na različne načine, eni s strahom, eni s apatijo in depresijo, nekateri z uporom. Prastari zapisi v spominu našega telesa nas pozivajo k borbi ali umiku, ki ga sproži strah po preživetju. In občutek strahu pred izgubo varnosti, lahko uporabimo kot oviro, kot zavoro svojega napredka, lahko pa to energijo in zagon uporabimo za pogon v boljše življenje, v kvaliteto na duhovni in energetski ravni, brez balasta in nepotrebnega kopičenje na materialnem nivoju. Tako znano se sliši, da so prelomni trenutki v naših življenjih običajno tragični, kot bolezen, nesreče, izguba ljubljene osebe ali zaposlitve, tudi priložnost za pregled našega delovanja na vseh področjih. Če nismo srečni in zadovoljni, je to znak, da nekaj spremenimo. Kaj lahko naredimo? Kaj je v naši moči in kako naj to izvedemo? Sami se težje lotimo korakov raziskovanja svojih ovir, saj so skrite in je do njih potrebno malo kopati. V coni udobja je to še bolj zabrisano, ko pa dodamo nezavedno sekundarno korist pa imamo še več dela. S coachingom ali na delavnicah lahko dobi uvid v svoje izzive in se jih tudi lažje lotimo.

Predbožični čas je vsako leto pravi trenutek, da se lotimo pospravljanja svoje navlake na vseh področjih, saj nas pri tem podpira tudi kozmična energija za reševanje družinske karme, odnosov, opuščamo slabe navade in ostali balast, ki nas ovira pri razvoju. Ko se odločimo, da jih več ne potrebujemo, jih lahko skozi proces zaznavanja in prepoznavanja ozavestimo. Na delavnici Božičnega manifesta v prvem delu se naučimo procesa odpuščanja vzorcev in navad, ki nas ne podpirajo več. Dnevi konec decembra so pravi trenutek za takšne procese, saj določeni dnevi podpirajo razreševanje posameznih ovir. Kateri so ti dnevi in kako se lotimo teh ovir kar najbolj učinkovito.  Dnevi odpuščanja in opuščanja. S čiščenjem pridobimo prostor za nove stvari.

Cilji delavnice
Kaj se udeleženci naučijo na delavnici
Kaj udeleženci izvedo na delavnici