Deset stikal imunskega sistema

Pametni vrtnarji poskrbijo  za plevel, ko ga sploh še ni videti. Takrat zadostuj,da nežno razrahljamo zemljo in bodo rastlinice plevela, ki še kalijo, ustavile v rasti. Iz enakega razloga je bolj učinkovito in bolj enostavno negovati obrambni sistem kot gasiti požare, ko bolezni že izbruhnejo.

Zato se nenehno ponavlja, da je najboljši recept za zdravje- ohranjanje ravnovesja telesa in duha. Če se počutimo izčrpani in smo nesrečni, je slaboten tudi naš imunski sistem. Če se počutimo dobro in smo zadovoljni, bo od tukaj črpal moč tudi naš imunski sistem. Torej ne vpliva zgolj zdravje na naša čustva, temveč tudi čustva vplivajo na naše zdravje.

Ko se prižge luč v glavnem stikalu, vsaka celica zažari. Žleze so most med duhovnim in fizičnim svetom. Glavno stikalo za naše zdravje, hormone, energijo, anti-stres, libido, neurotransmiterje-antidepresive kot sta serotonin in dopamin…se nahaja v žlezah v glavi.Če le-te niso prekrvavljena in ‘v formi’, potem je to tako, kot če velik orkester nima dirigenta; naši notranji organi in žleze med sabo ne sodelujejo, niti niso uglašeni.

Pravilen trening 10 stikal imunskega sistema in lobanjskih mišic – dostavi kisik in kri vse do epifize, hipofize in hipotalamusa in tako aktivira in regenerira celoten organizem…. sploh ko ga povežemo s skrivnostmi notranje alkimije.

 

STRAH ZVIŠUJE KORTIZOL …KORTIZOL UBIJA IMUNSKI SISTEM

slabi spanje, pregreva simpatično živčevje ( depresija, razdražljivost, brezvoljnost…)

Nikoli v zgodovini človeštva še nismo bili v tako močnem STRAHU in STRESU.
Nikoli v zgodovini človeštva naš kortizol še ni bil tako visok.

Če želimo premagati ta virus … MORAMO znižati svoj kortizol. 

Strah
sos-

SOS –direktno stikalo za obnovo in proti izčrpanosti, akupresurna  točka na sredini stopala.

Z aktivacijo 10 stikal svojega imunskega sistema – aktiviramo svoje zlate hormone – pomladi in zaščiti svoje celice – ustavi škodljiv stresni hormon kortizol.

Hipotalamus

  • s prižigom hipotalamus, prižgemo pomlajevanje, rastni hormon, oksitocin in ugasnemo stres;
  • uravnavamo čustva, strah in paniko;
  • smo poln-i življenja in vitalnosti;
  • razstrupimo jetra imamo jasnost in odločnost ter živimo svoje poslanstvo;
  • uravnaš svoje simpatično in parasimpatično živčevje in ustaviš vnetja v telesu.
  •  
Hipotalamus
Srce-in-timus

Srce + timus

★  SRCE je kralj naših notranjih organov, ki med drugim skrbi za zdravje naše krvi in njeno moč prinašanja hranil.

★  TIMUS je kraljica,  glavna žleza našega imunskega sistema, zlata tovarna naših belih krvničk, ki nas ščitijo pred vdorom virusov in bakterij. Oba, kralj in kraljica potrebujeta ogromno prostora. Zaradi napačne drže in nepravilnega dihanja, se dobesedno stisneta v prsnem košu. Stisneta se do te mere, da je njuno optimalno delovanje oteženo. Ko se rodimo je naša žleza timus ogromna, potem se začne manjšati in sušiti.

Jezična in srčna mišica sta povezani. Močnejši in gibčnejši imaš jezik, bolj imamo močno in zdravo srce. Bolj imamo zdravo srce, bolj imamo zdravo kri, ki nas ščiti pred vsemi virusi in bakterijami.

Pljuča + ščitnica

★  PLJUČA Zdrava pomagajo, da kisik doseže vse delčke našega organizma, da naš imunski sistem dobro dela, naša koža pa sije. Če naša pljuča slabo dihajo, tudi naše srce ni zmasirano in nima dovolj prostora. 

★  ŠČITNICA je žleza našega metabolizma in čustev. Ko nam ščitnica optimalno dela izražamo svoje potrebe, sebe in ne “požiramo svojih čustev”. Zdrava ščitnica poskrbi, da ima naše telo optimalno težo in da dobro absorbira hranila. Ko treniramo vratno mišico platizmo, prinašamo cirkulacijo in kisik vse do naše ščitnice. To podpira optimalno delovanje naše glavne žleze metabolizma in obščitniščnih žlez. Ob ščitnične žleze so med drugim odgovorne za absorpcijo kalcija.

Ščitnica in pljuča
Nadledvični žlezi in ledvici

Nadledvični žlezi in ledvici

so kot banka energije za stresna obdobja in vode. Te žleze so prav tako dom kortizola, ki tukaj nastaja. Če nadledvični žlezi nista v optimalni formi in banka ni dovolj polna zakladov, se nam to kaže kot pretirani občutki strahu, panike, paranoje in zmanjša sposobnosti pokazati pogum, uporabiti voljo ali najti modrost. Najbolj jih regeneriramo ravno s počitkom, takrat svoje bančne račune napolnimo in poskrbimo, da ne izgorimo. 

Žleze sočnosti

Žleze sočnosti oziroma spolni hormoni so tisti, iz katerih smo nastali. A kljub temu imamo do njih toliko sramu, napačnih prepričanj in razumevanja. Ko jih enkrat razumemo, takrat razumemo tudi svojo naravo.

Prižgani reproduktivni organi so namreč pot do zdravja. Bolj se potopimo v žleze sočnosti, bolj se bomo zavedali pomena, ki ga to prinaša na vsaj področja našega življenja.

Črevesje

V črevesju, se skriva kar 80% našega imunskega sistema, zato ni presenečenje, da prav toliko zdravstvenih težav izvira ravno od tukaj.

Če to stikalo ne dela dobro, potem nič v telesu ne dela dobro. Ko očistimo črevo vseh packarij in odmrlih celic, rezultati ne bodo vidni le na našem zdravju, koži in počutju, ampak se bodo kazali tudi v naši odločnosti in zmožnosti, da od sebe spustimo tisto, kar ni dobro za nas.

Črevesje

Vezivno tkivo in trodelni grelec

Vezivno tkivo je največji organ v našem telesu. Vezivno tkivo je ogromna površina.

Ena izmed njegovih nalog je, da povezuje, na mestu drži vse notranje organe in jih ščiti. Če je tkivo pretesno in preveč zakrčeno, organe stiska, če je preohlapno, pa je nevarno, da organi zdrsnejo, se ne morejo upirati gravitaciji in ne delujejo pravilno.

Vezivno tkivo mora biti dobro prekrvavljeno in hidrirano, da je dovolj elastično. V našem telesu so trije sklopi organov – hladni, mlačni in topli. Za zdravje in dobro delovanje telesa je zelo pomembno, da se uravnava temperatura med vsemi tremi sklopi organov.

Trojni/trodelni grelec ni fizični organ, ampak povezuje tri centre (ravni energije/tri votline v telesu) in predstavlja vir prehranjevalnega in imunskega biopotenciala: 

  • zgoraj: začne se ob korenu jezika in zaključi pred vstopom v želodec (harmonizira delovanje srca in pljuč, upravlja vnos snovi) 
  • sredina: obsega prebavni sistem do dvanajsternika (harmonizira funkcije želodca, trebušne slinavke, vranice, žolčnika in jeter, spreminja hrano v či in jo razporeja v telesu)
  • spodaj: se začne s tankim črevesom in se zaključi z anusom (upravlja izločanje snovi ter harmonizira reproduktivne in spolne funkcije; se najteže obnavlja) 
Limfa

Limfa

Od tega, kako pretočna je limfa, je odvisno, kako pretočno je naše življenje. Kako se smeti, ki jih celice odvržejo, odplavijo in kako se voda v našem telesu filtrira. To stikalo je izredno pomembno tako za ženske, kot za moške. Kadar imamo težave z limfo, nam zastaja voda in težave imamo z imunskim sistemom, saj je limfa prva linija imunskega sistema.

Kostni mozeg

V kostnem mozgu se nahajajo matične celice, ki so glavne pomlajevalke in vzdrževalke našega zdravja. Sproščanje kosti pripelje do tega, da so prekrvavljene zdrave in močne.

Epifiza in hipofiza

Epifiza in Hipofiza sta center naše moči, glavno stikalo našega zdravja, pomlajevanja in stabilnih emocij ter glavno stikalo za utelešenje naših glavnih potencialov.

Čas je, da zaživimo SEBE, svoje življenje in svoje sanje.

Epifiza in Hipofiza sta glavni žlezi našega organizma. Sta dirigentki orkestru naših hormonov in poskrbita, da sta naše zdravje in energija najboljša, kar je možno. Ko aktiviramo, pomladimo žleze v glavi, začnemo živeti najvišjo različico sebe.

Vse, kar se nam je v življenju zgodilo, bo odpadlo kot teža in postalo gorivo, da razpnemo svoja krila in živimo življenje, ki nam pripada.

Epifiza in hipofiza sta odgovorni za proizvodnjo hormonov, ki jih potrebujemo in dobro živčno povezavo, življenjsko imunsko in čustveno moč.

Najtežja čustva, najgloblje travme in najbolj ukoreninjeni vzorci iz otroštva, se ujamejo v žleze v glavi. Masaža in delo z mišicami obraza in lobanje sprošča najbolj boleče, zataknjene travme in čustva.

Na poti k odličnosti

KONTAKTNI PODATKI

PIOS 365 d.o.o.
ID za DDV: SI17070325

Phone: +386 51627054

Email: info@pios.si

Web: www.pios.si